iPad i undervisningen – debat og videndeling 

Home iPads i Odder Odder er igen foregangskommune
formats

Odder er igen foregangskommune

Published on 27. April 2012 by in iPads i Odder

I Aarhus Stiftidende skrev Jørgen Rosengren, jrro@stiften.dk onsdag den 25. april 2012

176 politikere, embedsmænd og skoleledere fra hele landet var på skolebænken – og iPad’en var på skemaet. Lærerne var udvalgte personer, der skulle undervise og fortælle om deres erfaringer med det lille rektangel.

Deltagerne kunne på konferencen høre mere om baggrunden for beslutningen om at uddele iPads til alle lærere og elever, og ved selvsyn se, hvordan der arbejdes med iPads i praksis.

Mange henvendelser

Odder Kommune er siden iPad’en blev introduceret, formeligt blevet bombarderet med henvendelser fra interesserede. Derfor valgte man til sidst at invitere til en større konference. Og det var ifølge skoleudviklingskoordinator i Odder Kommune, Lise Gammelby, en stor succes.

»Der var mange gode spørgsmål, og jeg synes, der var en stor og oprigtig interesse for projektet, og vi vil meget gerne vidensdele med andre kommuner,« sagde hun efter konferencen.

Fremtidens folkeskole

»Elevernes hverdag er digital, men skolen – som vi har kendt den hiditil – er analog, og det misforhold vil vi rette op ved at give eleverne en digital dannelse,« siger Lars Grønlund, formand for Børn-, Unge- og Kulturudvalget.

En af de, der skulle se, om Lars Grønlunds ord holder vand i virkeligheden, var Brian Eskesen, der er IT-konsulent i Sorø Kommune. Og han var begejstret for arrangementet og roser Odder Kommune for tiltaget. I Sorø er det under overvejelse at følge i Odders fodspor.

»Det var vigtig for mig, at se det i praksis – hvor begejstrede både elever og lærere er og hvordan, de bruger det i hverdagen,« siger Brian Eskesen. Om det bliver til iPads i hjemkommunen, tør han ikke spå om, da det er en politisk beslutning.

»Men jeg er i hvertfald ikke blevet afskrækket, tværtimod,« siger han. Læs reste af artiklen på stiften.dk

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 5 =